Descriere RECAREDO Intens ROSAT Brut Nature 2019 DO Corpinnat
Recaredo Intens Rosat intruchipeaza intensitatea cromatica atinsa de strugurii din regiunea mediteraneana. Un vin spumant autentic, sec, vioi si ispititor, definind un stil esential gastronomic.
- Culoare rosie stralucitoare, perlaj fin.
- Culoarea relativ inchisa inlatura putin miezul intrinsec delicat al vinului.
- Nasul arata mai presus de toate caracterul si semnatura Recaredo.
- Aminteste in primul rand de macese, merisor si capsuni salbatice.
Capsuna are adesea reputatia de a fi branza in vin, dar acum nu este menit sa exprime asta. Capsunile pot fi o aroma destul de subtila in forma sa naturala si o gasesti incantatoare aici, in acest pahar de spumant.
- Ceaiul de rodie, rooibos si fructe rosii se dezvaluie si ele degustatorului.
- Bulele fine iti umple initial gura.
- Extractul de fructe placut si foarte prezent acopera palatul precum o pelicula.
- Aromele nasului ies din nou la iveala la palat, mai ales asocierile cu ceaiurile fine de fructe rosii si macese vin in prim plan.
- Imediat ce mousseaux-ul este asezat pe gura, aciditatea se sparge ca si un lasso peste acest spectacol de fructe.
Acesta este un vin spumant Brut Nature complet sec, fara zahar adaugat / dosage.
Va recomandam sa il serviti la 8-10 ºC.
Origine
- Denominación de Origen / D.O. Corpinnat
- Regiunea viticola Catalonia, Spania.
- Podgoriile familiei Recaredo situate in Alt Penedès (Barcelona), podgorii aflate la altitudine cu soluri calcaroase.
Monosepaj Monastrell.
Corpinnat este regiunea dintre impunatorii Munti Montserrat si Marea Mediterana din apropiere. Denumirea Corpinnat (Denominación de Origen / D.O. Corpinnat) reuneste sub umbrela sa vinarii de top, de calitate, care s-au rupt de D.O. Cava si acum doresc sa fie din ce in ce mai recunoscuti prin vinurile lor spumante de inalta calitate. Ei se considera calitativ peste ceea ce reprezinta D.O. Cava.
Vinificatie
- Struguri obtinuti prin viticultura organica, biodinamica certificata.
- Culesi manual pentru a mentine proprietatile boabelor folosite pentru un vin spumant menit pentru invechit.
- Vinificat - recoltat, fermentat si maturat la Cramele Recaredo.
- Culoarea se obtine prin macerarea mustului pe cojile strugurilor rosii (Monastrell) timp de 13 ore.
- Maturat cu dop de pluta natural, pe drojdii pentru 33 luni.
- Degortat manual / artizanal, o tehnica traditionala bazata pe maiestrie, pricepere si respect pentru mediu.