Descriere RECAREDO Terrers BRUT Nature 2019 DO Corpinnat
Recaredo Terrers este un Corpinnat Brut Nature marcat de o maturare indelungata si realizat cu soiuri istorice mediteraneene din regiunea Penedès, in special struguri Xarel·lo. Adancime si transparenta, complexitate si prospetime. Acest vin reprezinta cea mai sincera expresie a peisajului mediteranean din Penedes.
- Un Cava cu bule foarte fine care se ridica incet in pahar.
Incantator din punct de vedere vizual, potrivit pentru un pahar de tip flaut, dar daca doriti sa va bucurati de toata complexitatea lui, va sugeram sa il consumati ca un vin foarte fin, intr-un pahar larg.
- Pe nas veti aprecia mineralitatea terenului, acele soluri calcaroase, si vei fi sedus de prospetimea sa de fructe albe coapte, invaluite in note de fum foarte subtile,
Un parfum floral bland, si un fundal de migdale amare care confera un aspect deosebit si mult caracter.
- La gust este pur si simplu maiestuos.
- Este cremos, aluneca usor peste limba, un mousse delicios, cu o prezenta carbonica foarte accentuata.
- Dupa o usoara crestere a temperaturii in pahar si putina aerare, calitatea vinului de baza devine mai evidenta, si apar cateva note florale incantatoare, arome proaspete de la tara precum feniculul, iar cremozitatea ramane in continuare tinuta constant in frau de o aciditate care atinge echilibrul necesar.
Origine
- Denominación de Origen / D.O. Corpinnat
- Regiunea viticola Catalonia, Spania.
- Podgoriile familiei Recaredo situate in Alt Penedès (Barcelona), podgorii aflate la altitudine cu soluri calcaroase.
Cupaj spaniol: 57% Xarel·lo, 25% Macabeo, 17% Parellada, 1 % Monastrell.
Corpinnat este regiunea dintre impunatorii Munti Montserrat si Marea Mediterana din apropiere. Denumirea Corpinnat (Denominación de Origen / D.O. Corpinnat) reuneste sub umbrela sa vinarii de top, de calitate, care s-au rupt de D.O. Cava si acum doresc sa fie din ce in ce mai recunoscuti prin vinurile lor spumante de inalta calitate. Ei se considera calitativ peste ceea ce reprezinta D.O. Cava.
Vinificatie
- Spumant obtinut prin metoda traditionala / Méthode Traditionnelle
- Struguri obtinuti prin viticultura organica, biodinamica certificata.
- Randament de 42,8 hl/ha (limita superioara inpusa de DO fiind de 80 hl/ha).
- Culesi manual pentru a mentine proprietatile boabelor folosite pentru un vin spumant menit pentru invechit.
- Vinificat - recoltat, fermentat si maturat la Cramele Recaredo.
- Fermentat in rezervoare din otel inoxidabil si partial in butoaie de stejar.
- Fermentare secundara cu must bio prin metoda traditionala.
- Fara dozaj.
- Maturat cu dop de pluta natural, pe drojdii pentru minimum 40 luni.
- Degortat manual, o tehnica traditionala bazata pe maiestrie, pricepere si respect pentru mediu.
Recaredo Terrers trebuie depozitat la aproximativ 15 ºC.
Recomandam, de asemenea, sa il serviti intr-un pahar de vin alb la 8-10 ºC si sa deschideti sticla cu cateva minute inainte de servire.