Aconcagua Valley
5 produseLansarea celui de-al doilea vin al Cramei Seña isi propune sa continue explorarea expresiei terroir-ului sau, cu un cupaj unic din blocuri selectate din podgoriile Seña si adaugarea soiurilor mediteraneene care infloresc in Valea Aconcagua pentru a oferi eleganta si o prospetime tinereasca.
Rocas de Seña nu este nicidecum un vin secundar, cupajul difera fundamental fata de Sena / primul vin al cramei.
Apar varietati noi in cupaj (Syrah, Grenache) si nu mai avem Carmenere, proportiile fiind inedite.
Acesta este un vin foarte elegant si splendid de tineresc.
Seña a fost creat in 1995 ca si un joint venture intre Eduardo Chadwick si Robert Mondavi. Ideea asocierii a fost crearea unui vin chilian iconic care sa reflecte terroir-ul oferit de regiunile chiliene.
Rocas de Seña isi ia numele de la solurile stancoase din Valea Aconcagua, este un tributul adus geografiei si terroir-ului Aconcagua. Acele soluri confera vinului caracteristici unice, rocile vulcanice mari amintind de peisajul holistic din podgorie.
Cupaj chilian in stil aparte: 38% Malbec, 25% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon, 14% Grenache, 8% Petit Verdot.
Sezon cald, timpuriu dupa care a rezultat un vin dens, puternic si bogat, cu taninuri rotunjite.
Acest vintage cald, completat cu o irigare precisa, a permis o rupere rapida si uniforma a mugurilor la o data obisnuita, dand semne timpurii ale unui vin grozav. Temperaturile calde au permis o buna dezvoltare a viei, cu inflorire timpurie primavara. Decembrie si ianuarie au continuat cu temperaturi mai moderate, permitand veranirea sa se desfasoare frumos, in conditii foarte sanatoase si omogene.
Conditiile mai blande din luna februarie, influentate de vanturile racoroase din Oceanul Pacific, au contribuit la pastrarea aciditatii si a compusilor aromatici din struguri. Temperaturile au crescut din nou in martie, reluand tendinta sezonului de temperaturi ridicate, determinand un stil bogat si opulent pentru vin.
Vita de vie adanc inradacinata a imbratisat terroir-ul bogat din Valea Aconcagua, podgorii cultivate conform principiilor biodinamice, acesta furnizandu-i cantitati optime de minerale si nutrienti.
Taierile in verde au fost esentiale pentru a incuraja ventilatia si pentru a obtine o coacere lina cu compusi concentrati in fruct, obtinand echilibrul perfect intre acumularea de zaharuri si maturitatea fenolica.
Dupa cum era de asteptat, recoltarea a inceput cu 7 zile înainte de datele istorice, in a doua saptamana a lunii martie.
Perioada optima de consum / potential de invechire: 2023 - 2030.