Descriere Ron DIPLOMATICO Single VINTAGE 2007
Diplomatico Single Vintage 2007 este un rom de epoca imbuteliat intr-un decantor superb. Diferitele romuri care compun acest amestec, care are o vechime de cel putin 12 ani, au fost invechite in butoaie de bourbon si whisky. In cele din urma, amestecul a fost invechit in butoaie de sherry oloroso pentru inca 1 an.
- La nas, exista un strop de note florale si acidulate, cu un strop de zahar dulce.
- Note de melasa, nuci usor oxidate si fructe negre cu coaja groasa.
- Aerarea elibereaza ultimele note mai usoare, vanilia si caramelul de unt ies din nou in prim-plan,
- Urmate de note mai inchise, prajite, care te duc cu gandul la cafea.
- In gust, dulceata caramelului de vanilie imbraca delicat palatul, pentru un rom destul de usor si catifelat.
- Aromele mai prajite se topesc in aceasta senzatie neteda, cu o nota ocazionala de fructe negre.
- Finalul este delicios, impanzit cu nuci gourmet si melasa.
Un rom catifelat, cu accente gurmet usor prajite.
Origine
- Destileria Unidas S.A. (DUSA) din Venezuela, cunoscuta anterior ca Licorerias Unidas S.A. (LUSA).
- Distilat, invechit si amestecat in Venezuela, din miere de trestie si melasa, folosind o varietate unica de alambicuri si coloane.
LUSA a fost infiintata in 1959 dintr-o combinatie de diferite foste distilerii venezuelene la acea vreme, cu Seagram’s ca actionar principal – Seagram’s era pe atunci una dintre cele mai mari companii de bauturi spirtoase din lume si folosea distileria pentru a-si produce marca de rom, La Cacique.
In 2002, LUSA a fost vanduta unui grup de antreprenori venezueleni, devenind proprietate privata, schimbandu-si numele in Destileria Unidas S.A.
- Distileria este situata in campie, la nord-est de Muntii Anzi, in afara orasului La Miel.
- Este construita pe o suprafata de 12 hectare si este una dintre cele mai mari distilerii din America de Sud.
- DUSA este probabil cea mai versatila distilerie din partea sa din lume – sunt echipate cu o gama de alambicuri cu o coloana, duble si un alambic folosit anterior pentru productia de whisky.
Ei implementeaza un proces de fermentatie de o zi folosind melasa si alambicurile cu o coloana pentru a face un distilat usor, in timp ce alambicurile duble folosesc miere de trestie de zahar dupa o perioada de fermentatie de 2 zile pentru a face un rom greu.