Descriere Ron ZACAPA Centenario ROYAL 45° in Cutie
Zacapa Centenario Royal este un rom de melasa din Guatemala in care au fost selectate cele mai vechi eaux-de-vie din miere de trestie de zahar.
Pe langa caracterul exceptional al amestecului, o atentie deosebita a fost acordata procesului de invechire:
- Romul a fost maturat in butoaie de stejar francez din Allier, Nevers, Vosges si Tronçais.
- Aceste 4 paduri fac parte din ceea ce este cunoscut sub numele de „Bois du Roy”, domenii protejate care au apartinut candva regelui Frantei.
Rezulta un rom cu profil foarte rotund, foarte fin, precum un caramel cu note prajite.
- Nasul este foarte dulce si construit pe un butoi prajit puternic,
- Nucile au fost innegrite la flacara si ofera note de condimente dulci si paine prajita pe masura ce se racesc.
- Odata cu aerarea, profilul foarte inchis al romului capata nuante de eau-de-vie invechite, cu note de sambure de cirese, prune si legume confiate.
- In cele din urma stejarul isi deschide fibra pentru a dezvalui arome tipice de vanilie si caramel dulce.
- Gustul este foarte fin si insiropat, caramelul acopera palatul in cel mai scurt timp.
- Notele prajite prind apoi papilele gustative, curgand in toate directiile, senzatia de alcool fiind practic inexistenta.
- Finalul reda note de melasa, lemn dulce si o concentratie de caramel fantastica.
Origine
- Compania Diego, Distileria Industrias Licoreras, Guatemala.
- Maturare si invechire: butoaie de stejar francez.
- Blend solera cu romuri intre 6-30 ani.
- Tip alambic: cu o singura coloana, distilare continua.
Brandul premium din spatele acestui rom este in domeniu din 1976 si, prin urmare, a acumulat o experienta uriasa atunci cand vine vorba de aplicarea tehnicilor potrivite de maturare si blending a romului.
Romul este maturat utilizand procesul solera, care este de obicei folosit pentru Sherry premium si confera produsului aroma sa distincta si versatila. Un alt factor care este responsabil pentru acordarea aromei sale stelare este faptul ca este maturat la o altitudine de aproximativ 2200 m.