Caraibe
4 produsePlantation XO 20th Anniversary Rum este creat dintr-un amestec din cele mai vechi rezerve barbadiene ale Casei Ferrand (intre 12 si 20 de ani). Dupa multi ani petrecuti in latitudinile tropicale ale Indiilor de Vest, aceste romuri sunt apoi duse la Château de Bonbonnet pentru a fi lucrate de maestrul pivnitei. Amestecul este apoi lasat in butoaie mici de coniac pentru o perioada de 12 pana la 18 luni. Acest sistem dublu de maturare confera Plantation Rum XO 20th Anniversary o mare maturitate si noblete de caracter.
Oricat de ciudat ar suna, originile Plantation Rum se afla in Cognac, mai exaxct casa Pierre Ferrand, o casa veche si respectabila de coniac situata in zona de productie a La Grande Champagne. Alexandre Gabriel, un tanar absolvent al unei scoli de afaceri din Burgundia, a cunoscut familia care conducea mosia pentru a-i ajuta sa-si revitalizeze afacerea. In 1989, Pierre Ferrand Cognacs a devenit „Maison Ferrand”, iar domnul Gabriel a a devenit in cativa ani liderul mosiei.
Dupa ce a lansat un gin de succes international in 1995, a pornit in Caraibe si America de Sud cu scopul de a vinde butoaie de coniac folosite producatorilor de rom. Sarcina a fost dificila, deoarece piata era dominata in mare masura de butoaiele ex-Bourbon mult mai ieftine folosite in mod traditional. S-au facut insa cateva contacte, dar important a fost faptul ca Alexandre a descoperit un spirit variat si incitant.
Romul are o varietate aproape infinita de terroirs, tehnici de fermentare si distilare, din care mesterul Charentais nu rateaza nimic. Exista insa un lucru pe care il simte ca ii lipseste si acesta este etapa de maturare. Daca exista o arta in care regiunea Cognac exceleaza, aceasta este maturarea eaux-de-vie. Alexandre Gabriel a schimbat asadar cateva butoaie de coniac folosite cu butoaie pline cu rom cu care se va intoarce in Franta. Astfel au inceput primele experimente, precum si o prima idee despre ceea ce avea sa devina Plantation Rum.
Pe langa principiul dublei maturari, romurile din gama Plantation Rum se doreste a fi accesibile unui numar maxim de pasionati, satisfacand in acelasi timp pe cei mai puristi cu imbutelieri mai specifice.
Atat metodele de producere a coniacului, cat si a romului sunt folosite pentru a dezvolta o gama larga de produse.