Descriere RUM SANTA TERESA 1796 Rom Maturat in Sistem Solera
Santa Teresa 1796 este unul dintre cele mai populare romuri de la cea mai mare distilerie din Venezuela.
- Nasul se deschide cu note tipice de melasa si caramel.
- Simplu si placut, evolueaza pe un tutun blond destul de gras si dulce.
- Se poate observa ca butoiul a fost ars, deoarece un lemn prajit da intregului o strangere buna.
- La o usoara aerare un alcool destul de puternic isi face aparitia, aducand cu el note fructate si un fel de bomboane de capsuni.
-
- Acest al doilea nas se indeparteaza de primele impresii si face loc siropului de zahar din trestie.
- La palat romul recapata caracterul vazut pe nas in primele momente.
- Avem note arse de zahar, melasa si lemn care scot in evidenta vanilia.
- Textura este foarte neteda, rotunda si uneori se remarca un profil prajit precum o felie de paine prajita.
- Finisajul este usurel, ca o bomboana de caramel cu lapte.
Acesta rom din venezuela este un bun exemplu al stilului latino-american care nu se incadreaza in dulceata excesiva.
Origine
- Distileria Santa Teresa din Valea Aragua, Venezuela.
- Maturat in sistem solera (pana la 35 ani).
- Profil: Lemn - Condimente dulci - Fructe - Rotund - Prajire.
- Categorie: Rom traditional spaniol (Ron) de melasa.
Distileria / plantatiile / Hasienda Santa Teresa a fost fondata in 1796 în inima vaii fertile a statului Aragua, in nordul Venezuelei. Este o distilerie cu o foarte lunga traditie care beneficiaza cu generozitate de pozitia sa geografica privilegiata. La o altitudine de 500 m, soarele si clima sunt perfect potrivite pentru cultivarea trestiei de zahar asigurand un continut optim de zahar.