Descriere SALENTEIN Gran VU Blend 2020 Valle de Uco, Mendoza
SALENTEIN Gran VU Blend este un cupaj Malbec super premium din Argentina.
- Complex si elegant la nas, cu arome de balsam, piper alb si negru amestecate cu note de fructe negre.
- Proaspat si echilibrat in gura, cu taninuri matasoase bine integrate; armonios si cu un final persistent.
Editie limitata de doar 4.200 sticle.
Origine
- Regiunea viticola Mendoza, Argentina.
- Podgorii din Valea Uco, Tunuyán.
Strugurii pentru acest amestec au provenit din randuri distincte de parcele de vie selectate din Valea Uco.
- Densitate de plantare: 5.000 de vite pe hectar,
- Gestiune sustenabila, cu flora nativa intre randuri si irigare prin picurare.
- Solurile sunt aluvionale, luto-nisipoase, cu sedimente fine purtate de vant, cunoscute sub numele de loess.
- Adancimile solului variaza de la 30 cm la 50 cm, cu depozite calcaroase.
Cupaj: 69% Malbec, 26% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc.
- Malbec provenit din parcelele podgoriilor:
- Finca El Oasis, recoltat pe 3 si 25 martie,
- Finca La Pampa, recoltat pe 20 martie
- si Finca San Pablo, recoltat pe 1 aprilie.
- 26% Cabernet Sauvignon, clona 169, a provenit din parcela 721 si a fost recoltat pe 24 martie.
- 5% Cabernet Franc, clona 331, provine de pe parcela 708 si a fost recoltat pe 18 martie.
Vinificare
- Struguri recoltati manual si transportati la crama in cutii de plastic de 400 kg,
- Cele trei soiuri au fost decojite si microvinificate separat in silozuri si butoaie de stejar de 225 l.
- Macerarea prefermentativa s-a efectuat la 10º-12ºC.
- Apoi, pentru a incepe fermentatia, care s-a desfasurat la 28-30 °C, s-au folosit "pigeage" si introducerea controlata de oxigen folosind dispozitivul "cliceur".
- Perioada totala de macerare a fost de 20-23 de zile.
- Dupa macerarea post-fermentativa, vinurile au fost trase, presate si transferate in butoaie de stejar francez pentru fermentatia malolactica.
- Dupa 6 luni in butoaie, vinurile componente au fost transferate in rezervoare de otel inoxidabil pentru cupajare,
- Cupajul final fiind returnat in butoaie de stejar pentru aproximativ 18 luni de invechire.
- Aciditatea totala: ~ 6,5 g/l,
- Zahar rezidual: ~ 2 g/l:
Fereastra de consum / potential de invechire: 2024 - 2030 / 8-10 ani.