Sambuca Ramazzotti este lichiorul original italian dulce si puternic, cunoscut pentru aroma sa distincta in intreaga lume. Un lichior cu 38 la suta alcool in volum realizat dupa o reteta traditionala si autentica bazata pe o distilare precisa a anasonului stelat.
Pentru o servire tipica, serviti peste gheata cu trei boabe de cafea.
Provine dintr-o planta tropical, fructul in forma de stea are o aroma puternica, asemanatoare cu lemnul dulce.
Semintele sunt folosite de la planta de fenicul mediteranean si sunt un ajutor digestiv. Aroma lor proaspata si dulce este similara cu cea a anasonului.
Cuisoarele sunt originare din „Insulele Mirodeniilor” din Indonezia. Sunt delicat fructate si actioneaza precum un tonic.
Originara din Sri Lanka, scortisoara a fost considerata in mod traditional demna de monarhi datorita proprietatilor sale afrodisiace si a aromei intense.
Semintele de coriandru se caracterizeaza prin notele lor condimentate. In mod traditional, erau acoperite cu zahar pentru „Carnevale” italian, iar acum cuvantul „coriandolo” se refera la confetti-urile folosite la acel eveniment.
O istorie de peste doua secole, care a inceput in 1815 cu pasiunea si initiativa unui tanar antreprenor, Ausano Ramazzotti, care a creat Amaro Ramazzotti, primul amaro italian exportat in intreaga lume.
De-a lungul anilor, Amaro-ului RAMAZZOTTI i s-a alaturat o gama larga de produse: de la Sambuca la Aperitivo Rosato, culminand cu cele mai noi adaugari la familia Ramazzotti, Il Premio si Crema.