Descriere San SIMONE Asolo EXTRA DRY Prosecco Superiore DOCG
San SIMONE Asolo EXTRA DRY este un Prosecco Superiore DOCG ce se caracterizeaza prin cremositatea bulelor, vivacitatea gustului fructat si netezimea notelor florale.
- Intens si fructat cu note de mar auriu si piersica alba,
- Aminteste de mirosurile de glicine si flori de soc si miere de salcam.
- Proaspat si consistent cu mirosul, dezvaluie un echilibru perfect, plenitudine si eleganta.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata e Garantita Prosecco Superiore DOCG.
- Podgorii de pe dealurile din Montello si Asolo.
- Densitate de plantare: 3.500 de plante la hectar,
- Randament: 11.000 l/Ha.
Cupaj 85% Glera, 15% Chardonnay.
Vinificare
- Zdrobire, dezbrobonire si presare blanda.
- Fermentat timp de 8-10 zile in rezervoare de inox, la temperatura controlata ( 16-18 °C),
- Maturat in cuve de inox,
- A doua fermentare conform metodei Martinotti in rezervoare presurizate,
- Circa 20 de zile la temperatura controlata de 16-18°C, pana la atingerea presiunii de 6 bari;
- Vinul se raceste apoi la -4°C pentru a opri fermentatia.
- Si se tine la o temperatura controlata de 8-10 °C circa 2 luni, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depusa la fundul autoclavului.
Score 91- Falstaff Prosecco trophy 2020.