Descriere San SIMONE Il Concerto EXTRA DRY Prosecco DOC
Prosecco Doc Extra Dry , cu un continut de zahar rezidual ceva mai mare decat Brut, ceea ce il face si mai placut si mai imbietor.
- Culoare galben pai stralucitor, cu note verzui, perlage fin, delicat, persistent ce asigura curarea gustului.
- Acest Prosecco Doc Extra Dry are o concentratie buna in palat sustinuta de o aciditate vibranta, un final persistent, echilibrat si crocant.
- Vinul este fructat si atragator cu un buchet floral si de fructe proaspete.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata Prosecco DOC.
- Podgorii de pe dealurile din Conegliano si Vittorio Veneto, provincia Treviso, municipalitatile Porcia si Azzano Decimo.
- Densitate de plantare: 3.500 de plante la hectar,
- Randament: 12.000 l/Ha.
Prosecco varietal - 100% Glera.
Vinificare
- Zdrobire, dezbrobonire si presare blanda.
- Fermentat timp de 10 zile in rezervoare de inox, la temperatura controlata ( 16-18 °C),
- Maturat in cuve de inox,
- A doua fermentare conform metodei Martinotti in rezervoare presurizate,
- Circa 30 de zile la temperatura controlata de 16-18°C, pana la atingerea presiunii de 6 bari;
- Vinul se raceste apoi la -4°C pentru a opri fermentatia.
- Si se tine la o temperatura controlata de 8-10 °C circa 2 luni, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depusa la fundul autoclavului.