Descriere San SIMONE Perlae Bio BRUT Prosecco DOC
Perlae Bio BRUT este un proseco vinificat din struguri cultivati ecologic, un cupaj interesant Glera - Pinot Grigio,
- Culoarea galben pai pal cu pete verzui.
- Aroma complexa fructata si placuta de caise si mere cu note de fructe coapte.
- In gust armonios, proaspat, cu o aroma puternica.
- Finisaj sec cu note minerale placute.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata Prosecco DOC.
- Podgorii situate in partea de vest a regiunii Friuli, in centrul regiunii Prosecco DOC, municipiile Pasiano si Porcia.
- Sol aluvionar, bogat in calcar si argila.
- Densitate de plantare: 3.500 de plante la hectar,
- Randament: 10.000 l/Ha.
Cupaj 85% Glera - 15% Pinot Grigio.
Vinificare
- Zdrobire, dezbrobonire si presare blanda.
- Fermentat timp de 10 zile in rezervoare de inox, la temperatura controlata ( 16-18 °C),
- Maturat in cuve de inox,
- A doua fermentare conform metodei Martinotti in rezervoare presurizate,
- Circa 30 de zile la temperatura controlata de 16-18°C, pana la atingerea presiunii de 6 bari;
- Vinul se raceste apoi la -4°C pentru a opri fermentatia.
- Si se tine la o temperatura controlata de 8-10 °C 4 luni, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depusa la fundul autoclavului.