Descriere San SIMONE Perlae Naonis ROSE Millesimato BRUT 2023 Prosecco DOC
Strugurii Pinot Noir si Glera ii confera acestui Prosecco Rose o personalitate bogata si proaspata.
- Perlaj fin si persistent cu o senzatie buna in gura,
- Culoare roz pal, matasos si stralucitor.
- Buchetul este elegant, complex, proaspat si fructat, cu usoare note de mure si afine,
- Insotite de o aroma delicata de fructe proaspete si citrice.
- In gust, vinul calca o granita intre imponderabilitate si densitate, cu o personalitate remarcabila, care aminteste de fructe de padure si citrice.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata Prosecco DOC.
- Podgorii situate in partea de vest a Grave, in inima DOC Prosecco, in municipiul Azzano Decimo.
- Sol aluvionar, argilos si moderat calcaros.
- Densitate de plantare: 4.000 de plante la hectar,
Cupaj 85% Glera cu 15% Pinot Noir.
Vinificare
- Pinot Noir:
- Zdrobire, dezbrobonire si presare blanda.
- O sedere foarte scurta in rezervoare de otel in contact cu pielite.
- Dupa decantare incepe prima faza a fermentatiei, riguros controlata.
- Vinul este apoi decantat pentru a separa drojdia de el si asteapta a doua fermentatie.
- Glera:
- Zdrobire, dezbrobonire si presare blanda.
- Fermentat timp de 10 zile in rezervoare de inox termocontrolate (16-18°C),
- Maturat in cuve de inox pana la inceperea fermentatiei secundare.
- A doua fermentare conform metodei Martinotti in rezervoare presurizate,
- Circa 30 de zile la temperatura controlata de 16-18°C, pana la atingerea presiunii de 6 bari;
- Vinul se raceste apoi la -4°C pentru a opri fermentatia.
- Si se tine la o temperatura controlata de 8-10 °C circa 3 luni, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depusa la fundul autoclavului.