Aconcagua Valley
5 produseSeña este un cupaj unic, rosu rubiniu in stil Bordeaux, cu un suflet foarte chilian. Soiul sau predominant este Cabernet Sauvignon in cupaj cu Carmenere, ceea ce il leaga clar de Chile, in timp ce Malbec si Petit Verdot completeaza amestecul.
Seña anului 2020 arata eleganta si echilibru, cu un finisaj amplu si profund.
Seña a fost creat in 1995 ca si un joint venture intre Eduardo Chadwick si Robert Mondavi. Ideea asocierii a fost crearea unui vin chilian iconic care sa reflecte terroir-ul oferit de regiunile chiliene. Acest vin demonstreaza reusita acestei asocieri. Este modelat in stil Bordeaux, dar cu un suflet chilian dat de soiul sau Carmenere, cultivat in Valea Aconcagua conform principiile agriculturii biodinamice.
Cupaj chilian in stil Bordeaux: 53% Cabernet Sauvignon, 25% Malbec, 15% Carmenere, 7% Petit Verdot.
Sezon cald, timpuriu dupa care a rezultat un vin dens, puternic si bogat, cu taninuri rotunjite.
Acest vintage cald, completat cu o irigare precisa, a permis o rupere rapida si uniforma a mugurilor la o data obisnuita, dand semne timpurii ale unui vin grozav. Temperaturile calde au permis o buna dezvoltare a viei, cu inflorire timpurie primavara. Decembrie si ianuarie au continuat cu temperaturi mai moderate, permitand veranirea sa se desfasoare frumos, in conditii foarte sanatoase si omogene.
Conditiile mai blande din luna februarie, influentate de vanturile racoroase din Oceanul Pacific, au contribuit la pastrarea aciditatii si a compusilor aromatici din struguri. Temperaturile au crescut din nou in martie, reluand tendinta sezonului de temperaturi ridicate, determinand un stil bogat si opulent pentru vin.
Vita de vie adanc inradacinata a imbratisat terroir-ul bogat din Valea Aconcagua, podgorii cultivate conform principiilor biodinamice, acesta furnizandu-i cantitati optime de minerale si nutrienti.
Taierile in verde au fost esentiale pentru a incuraja ventilatia si pentru a obtine o coacere lina cu compusi concentrati in fruct, obtinand echilibrul perfect intre acumularea de zaharuri si maturitatea fenolica.
Dupa cum era de asteptat, recoltarea a inceput cu 7 zile înainte de datele istorice, in a doua saptamana a lunii martie.
Perioada optima de consum / potential de invechire: 2025 - 2045.