SHINZATO SHUZO, Japonia

SHINZATO SHUZO

Shinzato este distileria japoneza in care ia nastere whisky-ul Kanekou. Aceasta marca are o traditie indelungata, Shinzato fiind prima distilerie oficiala infiintata in Okinawa.

Shinzato se mandreste si cu faptul ca a fost unul dintre primii producatori autorizati de awamori, o bautura spirtoasa tipic japoneza, din perioada Regatului Ryuku.

Whisky-ul Kanekou aduce aminte de primele vremuri glorioase ale distileriei, evocand prin numele sau prima denumire sub care aceasta a functionat. Descopera in cele ce urmeaza traditia Kanekou si povestea acestei stimate distilerii de awamori si whisky japonez.  

Povestea Shinzato

Distileria Shinzato, al carui nume complet este Shinzato Shuzo, a fost fondata in indepartatul an 1846, fiind cel mai probabil prima distilerie infiintata in Okinawa. Prima bautura spirtoasa pe care distileria a creat-o a fost awamori, o bautura din orez cu o traditie de peste 500 de ani. In acea vreme in Regatul Ryukyiu din care facea parte Okinawa, era permisa distilarea acestei bauturi de catre maxim 30 de persoane care traiau in trei sate distincte. Bautura produsa in acele locatii era foarte apreciata atat in Japonia, cat si in China. Distileria Shinzato Shuzo a avut privilegiul de a se afla printre acesti putini producatori autorizati de catre autoritati. Astfel, a putut sa isi perfectioneze tehnicile de productie a bauturilor spirtoase de mai bine de 170 de ani pentru a oferi azi un whisky cu adevarat unic. 

In 1846, nu a prins radacini doar traditia Shinzato Shuzo, ci si cea a unei faimoase si respectate dinastii de maestrii distilatori a carui prim reprezentant a fost Kama Shinzato si care se afla astazi la cea de-a saptea generatie. 

Pana in 1924, distileria a continuat sa produca bauturi spirtoase, astfel incat a putut sa isi deschida sediul din Wakasa, in orasul Naha, capitala insulei Okinawa. Acolo au lucrat cea de-a treia generatie de distilatori reprezentata de catre Koushin Shinzato si cea de-a patra, prin Yasuho Shinzato

Dupa o perioada dificila din istoria Japoniei, al doilea razboi mondial, distileria a revenit in forta de abia in 1952, cand si-a reluat activitatea la sediul din Naka, in Makishi. 

In 1962, responsabilitatea activitatii de distilare la Shinzato Shuzo ii revine lui Shouzo Shinzato, a cincea generatie de distilatori a familiei. 

In 1988, distileria isi muta sediul in Koja, in orasul Okinawa. Un an mai tarziu, aceasta sarbatoreste un succes aparte prin crearea unei drojdii care nu produce spuma numita Awamori nr. 101. 

In primavara anului 2001, distileria isi schimba din nou maestrul, la carma sa ajungand cel de-al saselea distilator al neamului Shinzato, Shuichi

In aprilie 2006, compania isi deschide o noua fabrica in Suzaki, in orasul Uruma. In acelasi an, Shinzato Shuzo obtine certificarea ISO 9001 care atesta grija si standardul inalt de calitate pe care le-a dovedit inca de la inceput. 

In 2016, are loc o noua succesiune la conducerea distileriei care se afla de atunci si pana in prezent in mainile lui Kenji Shinzato. Un an mai tarziu, compania isi schimba forma de organizare juridica devenind o societate cu raspundere limitata. 

Incepand cu 2020, Shinzato Shuzo are licenta necesara pentru distilarea de whisky, astfel incat poate azi sa incante fanii acestei bauturi cu whisky-ul Kanekou. Acest whisky de tip blend are in spate o traditie indelungata sustinuta cu maiestrie si pasiune de cele 7 generatii de distilatori Shinzato. Prin urmare, cu toate ca e un whisky tanar, Kanekou a cucerit deja un premiu prestigios, si anume, medalia de aur in cadrul San Francisco World Spirits Competition acordata in 2021. 

Whisky-ul Kanekou 

Kanekou este creat prin blendul sau amestecul a 3 tipuri diferite de whiskuri obtinute din malt de orz, orez si grau. Acest amestec deosebit este si motivul pentru care Kanekou se diferentiaza de majoritatea celorlalte whisky-uri.

Totodata, clima subtropicala in care Kanekou ia nastere isi lasa amprenta asupra aromei sale.

Datorita climatului calduros si umed din zona, acest whisky se matureaza mai rapid in butoaie, iar notele pe care le dezvolta sunt tipice regiunilor subtropicale. 

Kanekou este un whisky savuros, aromat, cu un gust rotund. Whisky-urile folosite pentru a obtine amestecul final sunt toate invechite:

  • Pentru o perioada de minim 3 ani in cazul celor realizate din malt si grau.
  • Whisky-ul din orez, cunoscut sub denumirea de Ryukyu, invecheste in schimb timp de cel putin 8 ani in butoaie de Sherry. 

Kanekou este rezultatul unui amalgam unic si original de bauturi spirtoase savuroase. Notele sale la fel de felurite precum whisky-urile care stau la baza sa ajung sa se contopeasca intr-o armonie perfecta.

Kanekou este un whisky cu arome puternice pe care le vei simti doar ducand paharul la gura si mirosind-ul.

  • Parfumul sau imbina arome de fructe citrice, fructe tropicale precum ananas, nectarine, fiind per total unul dulceag.
  • In palat, Kanekou invaluie simturile cu arome citrice, minerale si de ghimbir confiat.
  • Finalul sau este unul lung si placut care lasa in urma o dulceata tipica. 

 

https://shinzato-shuzo.co.jp/en/ 

Regiune: Nord, Japonia

SHINZATO SHUZO - Produse, Oferte

Filtrele aplicate: Shinzato Shuzo

SHINZATO SHUZO, Japonia - Vinuri, bauturi

Cumpara bauturi SHINZATO SHUZO, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu SHINZATO SHUZO

Savureaza mai MULT mai IEFTIN! Pachete de vinuri pentru experiente multiple la reducere! Vezi ofertele >>
pack promo
COSUL MEU
Continua cumparaturile