Descriere SIGALAS Vinsanto 2016 Vin ALB de Desert Assyrtiko - Aidani PDO Santorini
SIGALAS Vinsanto este un vin alb dulce, de desert, vinificat dupa stafidirea naturala la soare a strugurilor, din doua varietati grecesti Assyrtiko si Aidani.
Vinsanto este produs numai in ani cu productie notabila deoarece este nevoie de aproape 5 tone de struguri pentru a produce 1 tona din acest vin distinctiv.
- Galben auriu-chihlimbar.
- Buchetul dezvaluie usor usor mai multe straturi de arome, cum ar fi smochine uscate, nuci uscate, miere, moka.
- Aciditatea ascutita adauga crocanterie si echilibru frumos concentratiei bogate si senzatiei texturate din gura.
- Postgust lung si persistent.
Un vin dulce interesant, aparte, cu un potential de invechire practic nelimitat.
Origine
- PDO Santorini, Grecia.
- Strugurii pentru acest vin sunt cultivati pe parcele de vita de vie atent selectate de pe insula Santorini.
- Varsta medie a vitelor de vie este de 60+ ani.
Cupaj Assyrtiko - Aidani.
Vinificatie
- Strugurii sunt culesi manual si selectati pe masa de sortare inainte de zdrobire.
- Fructele sunt lasate sa se usuce la soare timp de aproximativ 14 zile.
- Strugurii stafiditi sunt presati, iar mustul asezat in butoaie pentru o fermentatie de aproape 2 ani,
- Maturat minim 4 ani in butoaie de stejar francez.
- Nivel de alcool: 9,5%;
- Aciditate totala: 9,5 gr/lt;
- Zaharuri reziduale: 369,9 gr/lt;
- pH: 3,09.