Supertoscan Fin din Cabernet Sauvignon BOLGHERI SASSICAIA

Supertoscan Fin din Cabernet Sauvignon BOLGHERI SASSICAIA
PRET 1560 LEI TVA inclus
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2017
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 14%
Soi: Cabernet Sauvignon
Logo Tenuta San Guido Tenuta San Guido

Toscana

2 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Supertoscan Fin din Cabernet Sauvignon BOLGHERI SASSICAIA

Un cupaj toscan interesant in stil Bordeux avand la baza Cabernet Sauvignon maturat in butoaie de de stejar francez.

- Clasificare vin: DOC Bolgheri Sassicaia, primul si pana acum singurul caz in Italia de DOC cuprins intr-o singura mosie
- Soiuri de struguri: 85 % Cabernet Sauvignon, 15 % Cabernet Franc

Terroir:
Podgoriile sunt amplasate in intregime in delimitarea teritoriala a DOC Sassicaia.
Solurile au caracteristici morfologice diferite si compuse, acestea sunt:
- calcaroase bogate in galestro
- pietroase, Sassicaia in dialect local inseamna pamant cu multe pietre
- si, de asemenea, partial argiloase

Plantatiile de vita sunt situate la o altitudine intre 100 si 400 de metri, orientate spre Vest/Sud-Vest.

Vintage 2017:
Toamna si prima parte a iernii au fost caracterizate de temperaturi destul de dure, acestea fiind cauzate de vanturi aducatoare de precipitatii dinspre nord. Aceste conditii au favorizat:
- intrarea in repaus vegetativ
- eliminarea naturala a principalilor paraziti ai vitei de vie
- mentinere rezervelor de apa necesare in sol

Schimbarea drastica si oarecum bizara a temperaturilor, care s-au ridicat cu mult peste medie la sfarsitul lunii martie, au determinat inflorirea timpurie si mai apoi crearea de ciorchini mai rarefiati cu boabe mai mici. Ca si o consecinta fireasca volumul de productiei a fost diminuat cu cca 18-20%.

Diferenta de temperatura diurna / nocturna mare de la mijlocul lunii august pana la sfarsitul lunii septembrie au creat o conditie extrem de favorabila formarii aromelor primare si secundare. Mai mult decat atat, acest lucru a facilitat cresterea aciditatii care era cu adevarat indispensabila pentru a da prospetime si eleganta mustului.

Recoltare s-a efectuat manual, incepand cu Cabernet Franc in 30 august, apoi Cabernet Sauvignon.
Culesul a inceput cu vita de vie aflata la poalele dealurilor si a continuat pe plantatiile de pe dealuri avand o inaltime aproximativa de 360 de metri (Vigna di Castiglioncello si Vigna del Quercione), intre sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie.

Vinificatie:
- fermentatie + conversie malolactica
- maturare timp de 24 luni in butoaie de de stejar francez (o treime noi si restul la primul si al doilea pasaj)
- cupajul s-a facut la sfarsitul lunii decembrie, cu o luna si jumatate inainte de pregatirea pentru imbuteliere

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile