Champagne
22 produse
Cupaj: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir.
Metodele de vinificatie implica utilizarea stricta doar a sucului de la prima presare si invechirea a 5% din vinuri timp de 4 luni in butoaie noi de stejar - dintre care o treime sunt reinnoite in fiecare an pentru a spori calitatile intrinseci si complexitatea cupajului final.
Pastrata in butelii de stil antic din secolul al XVIII-lea, aceast spumant realizat manual este invechit la 18 metri sub pamant in pivnitele Saint-Nicaise din Reims timp de cel putin 8 ani inainte de lansare.
Anul 2013 este tinut minte pentru o iarna in care temperaturile au scazut sub media ultimelor zece ani, cu perioade prelungite de ninsoare si inghet.
O vara extrem de insorita si calda a ajutat vita de vie sa compenseze intarzierile anterioare. Chiar si asa, recoltarea a intarziat, culesul Chardonnay a inceput pe 1 octombrie. Maturitatea la recoltare a fost foarte buna, Chardonnay-urile combinand note de flori albe cu citrice si note de fructe tropicale de la soarele de la sfarsitul lunii septembrie.
Perioada optima de consum: de acum pana in 2030+