Porto
11 produseUn vintage Port mestesugut indiscutabil in stilul Taylor`s, elegant si precis. Complex si seducator la nas, impletit cu fructe fine, simple si note minerale. Aroma clasica de violeta a Quintei de Vargellas acopera vinul ca un val parfumat, insotita de note delicate tipice terroir-ului.
In 2018, trasaturile fructate, fine si puterea interioara ale Taylor`s se combina perfect cu maturitatea si profunzimea tipice recoltei.
Valea Douro, locul de bastina al Portului, este una dintre cele mai vechi si mai frumoase dintre regiunile viticole europene istorice. Acolo se cultiva vita de vie de mai bine de 2.000 de ani.
In 1756, Valea Douro a devenit prima regiune viticola clasica delimitata legal. Podgoriile sale au fost clasificate cuprinzator in anul urmator, cu aproape un secol inaintea celor din Bordeaux.
Cupaj Tinta Amarela, Tinta Barocca, Tinta Cao, Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional.
Mestesugit doar in cei mai buni ani – cunoscuti ca declaratii de vintage – vinurile Vintage Port sunt cupajate din cele mai bune vinuri produse de podgoriile companiei: Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita si, mai recent, Quinta do Junco.
Daca sunt apreciate ca fiind de o calitate exceptionala, vinurile de Porto din cele trei podgoriii sunt cupajate, Vargellas aducand vinului structura, eleganta si complexitate, iar Terra Feita si Junco corpolenta, profunzime si fructe puternice, concentrate.
In aceasta etapa se decide daca un Port Vintage urmeaza sa fie „declarat”.
Pentru ca o declaratie sa fie facuta, amestecul Vintage Port trebuie sa fie de o calitate remarcabila:
Din punct de vedere istoric, Taylor`s a declarat doar aproximativ trei ani Vintage pe deceniu.
Porturile vintage de la Taylor`s sunt renumite pentru structura lor masiva si puterea aromatica, temperate de o timiditatea si retinerea caracteristica. Vinurile de Porto de colectie / Vintage Ports vor imbatrani zeci de ani in pivnita, dezvoltand incet eleganta si armonia care sunt semnele distinctive ale unui Taylor`s Vintage Port matur.
Un acompaniament excelent pentru multe deserturi. Se combina bine cu arome de smochine, migdale si caramel. Este o completare excelenta pentru o crème brulée sau o farfurie cu capsuni salbatice.
Poate fi apreciat si de sine statator, la sfarsitul mesei, cu nuci sau fructe uscate.
Continua sa se imbunatateasca timp de zeci de ani dupa imbuteliere, daca este pastrat in conditii corespunzatoare (loc racoros, intunecat, pe orizontala, ideal la o temperatura sub 16ºC).