Descriere TENUTA LUCE Brunello di MONTALCINO 2017 DOCG
Brunello di Montalcino Luce 2017 este o expresie exuberanta si stralucitoare a Sangiovese. La fel ca designul etichetei gravate care prezinta razele de soare, vinul radiaza fructe proaspete, cirese, condimente, gudron, lemn dulce si ierburi la gratar.
- Culoare rosu rubiniu foarte stralucitoare si compacta,
- Nasul este concentrat, cu note de fructe rosii, in principal cirese, portocala rosie coapta si condimente.
- In gust, vinul este bogat si invaluitor, cu o tensiune frumoasa care sporeste textura tanica perfect integrata.
- Finalul fascineaza printr-o aroma puternica si persistenta.
Un vin de o integritate extraordinara, cu un mare potential de invechire.
Origine
Podgorii situate in imprejurimile satului Montalcino, pe versantii din sud-vest, o zona putin populata, inconjurata de natura salbatica si bogata in biodiversitate.
- Podgorii eterogene, cu expuneri diferite,
- Altitudini de la 280 la 418 metri deasupra nivelului marii.
- Solurile sunt sistoase la altitudinile mai mari, argiloase la baza, si bogate in nisipuri galbene si gresii in zona medie.
Altitudinea si expunerea predominanta spre sud a podgoriilor sustin o maturare lenta si completa a strugurilor producand vinuri de mare concentratie si vigoare. De asemenea, noptile racoroase ajuta la pastrarea complexitatii aromatice a strugurilor.
Varietal: 100% Sangiovese.
Vinificatie
- Recoltat manual in 13 septembrie;
- Randament mediu: 35 hl/hectar;
- Continut de zahar la recolare 245 g/l;
- Aciditate toatala la recoltare: 7,82 g/l;
- PH la recoltare: 3,10;
- Macerat pe pielite timp de 4 saptamani;
- Fermentat in cuve de beton termoreglate la 28 °C, timp de 12 zile;
- Conversie malolactica in rezervoare din inox;
- Maturat minimum 24 de luni in butoaie de stejar slavon.
- Aciditate totala: 6,03 g/l;
- PH: 3,46;
- Imbuteliat in iulie 2021.
- Productie: 30.00 de sticle.
Note & Critici
- Robert Parker - 94
- Wine Spectator - 91
- Wine Enthusiast - 92
- Editia din 2018: James Suckling - 96; Wine Spectator - 93; Robert Parker - 93.
Fereastra de consum / potential de invechire: 2025 - 2040.