Tenuta San Guido BOLGHERI SASSICAIA DOC 2017

Tenuta San Guido BOLGHERI SASSICAIA DOC 2017
Prezentare Video
1900 LEI
Indisponibil momentan
(In Reaprovizionare)

SPECIFICATII
Anul: 2017
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 14%
Soi: Cupaj
Logo Tenuta San Guido Tenuta San Guido

Toscana

3 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Tenuta San Guido BOLGHERI SASSICAIA DOC 2017

 

Origine

Cupaj super-toscan in stil Bordeaux: 85 % Cabernet Sauvignon, 15 % Cabernet Franc.

Vinificatie

 

Vintage 2017

Anul 2017 a fost foarte fierbinte si uneori gresit asociat cu 2003 sau 2012. De fapt, chiar daca a fost un an in care sfarsitul primaverii si vara s-au caracterizat prin temperaturi adesea peste medie, conditiile vegetative ale plantelor si rezultatele organoleptice din punct de vedere al strugurilor, dar mai ales al vinurilor produse pe teritoriul Bolgheri, sunt foarte placute.

Toamna si prima parte a iernii au fost caracterizate de temperaturi destul de dure, cauzate de vanturile de nord, cu precipitatii medii. Conditii care au favorizat eliminarea naturala a principalilor paraziti ai vitei de vie si au contribuit, de asemenea, la mentinerea in echilibru a rezervelor de apa necesare in subsol.

Schimbarea drastica si oarecum bizara a temperaturilor, care s-a ridicat cu mult peste medie la sfarsitul lunii martie, a conditionat inflorirea, dar mai ales setarea, creand ciorchini mai rare cu dimensiuni mai mici si o cantitate mai mica de boabe. In consecinta, am avut o reducere a volumului productiei cu ~ 18-20%. Nu acelasi lucru se poate spune despre calitatea strugurilor, a existat o conditie foarte durabila pentru vitele care au ajuns la o maturare regulata desi vara a fost foarte calda. Restul verii a fost caracterizat de zile insorite, temperaturi ridicate si fara ploi pana la sfarsitul lunii iulie.

Pe la mijlocul lunii august, momentul in care a inceput maturarea fenolica a strugurilor, o perturbare de origine atlantica a adus ploi timp de 2 sau 3 zile si a facut ca temperaturile sa scada semnificativ. Acest lucru a permis plantelor sa continue sa-si desfasoare maturarea fenolica mai mult decat cea tehnica. Conditiile vegetative ale vitei de vie si mai ales functiile vitale nu au avut niciodata de suferit pentru conditiile de stres si acest lucru a permis plantelor sa isi desfasoare in continuare capacitatea fotosintetica in mod regulat in beneficiul actiunii fenolice care determina maturarea strugurilor. 

Ploile care au cazut in cel mai crucial moment al dezvoltarii vitei de vie au permis si boabelor sa creasca in greutate si dimensiune datorita distensiunii celulare, diluand concentratia de zaharuri (glucoza si fructoză) mentinand in acelasi timp in perfect echilibru buna dotare de polifenoli. Diferenta de temperatura dintre noapte si zi de la jumatatea lunii august pana la sfarsitul lunii septembrie au contribuit la o conditie extrem de favorabila a aromelor primare si secundare. Mai mult, acest lucru a facilitat cresterea aciditaiti care era cu adevarat indispensabila pentru a da prospetime si eleganta musturilor.

Recoltarea a inceput in 30 august cu Cabernet Franc si a continuat cu Cabernet Sauvignon. Culegerea a inceput cu viile de la poalele dealurilor si s-a finalizat cu cele de pe dealuri, la ~ 360 de metri altitudine (Vigna di Castiglioncello si Vigna del Quercione) intre sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie.

Note & Critici

 

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile