Descriere Tenuta San Guido BOLGHERI SASSICAIA DOC 2019
SASSICAIA DOC 2019 este inaltator si stralucitor, finalul este lustruit si lung, iar vinul trece peste orice greutate pe mijlocul gurii.
Buchetul este deosebit de intrigant cu un element fructate / prune foarte vii, imbunatatite de ciocolata de brutarie venita din efectului lemnului, condimente cu ardei, minereu de fier, caramel si o crusta de placinta. Exista, de asemenea, un caracter verde care se adauga pozitiv la buchetul cu anason, frunze de ceai, soia, mentol si masline negre. Maturitatea fructelor este perfecta, fara elemente care sa se simta supracoapte sau insuficiente.
Puritatea Cabernet Sauvignon este exceprionala, cu un caracter si o sensibilitate care aminteste de unele dintre marile Sassicaia ale anilir `80, aceasta editie fiind chiar mai precisa si mai curata.
- Arome de coacaze si fructe de padure cu cedru si pamant.
- Caracter de salvie si menta.
- Este corpolent, dar exista atat de multa lustruire si echilibru incat structura confera eleganta si rafinament.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata / DOC Bolgheri Sassicaia
- Primul si pana acum singurul caz in Italia de DOC cuprins intr-un singur domeniu.
- Podgoriile sunt amplasate in intregime in delimitarea teritoriala a DOC Sassicaia.
- Solurile au caracteristici morfologice diferite si compuse, acestea sunt:
-
- Calcaroase bogate in galestro,
- Pietroase, Sassicaia in dialect local inseamna pamant cu multe pietre,
- Si, de asemenea, partial argiloase.
- Plantatiile de vita sunt situate la o altitudine intre 100 si 400 de metri, cu expunere Vest/Sud-Vestica.
- Densitatea de plantare: 3.600 - 5.550 de vite/ha in parcelele mai vechi si 6.200 vite/ha pentru cele mai tinere.
Cupaj super-toscan in stil Bordeaux: 85 % Cabernet Sauvignon, 15 % Cabernet Franc.
Vinificatie
- Struguri selectati manual pe masa de sortare pentru a elimina impuritaitle si orice prezenta de camber.
- Dezciorchinare si presare moale pentru a nu rupe coaja boabelor.
- Fermentare alcoolica spontana in cuve de otel inoxidabil la o temperatura controlata de 28-30 ° C (fara adaos de drojdii externe).
- Maceratiile au durat aproximativ 11-12 zile pentru Cabernet Franc si 13-14 pentru Cabernet Sauvignon.
- Remontarile frecvente au favorizat musturile elegante, cu structura buna si componenta aromatica excelenta.
- Conversie malolactica in rezervoare de otel inoxidabil finalizata pana la sfarsitul lunii noiembrie.
- Vinul a fost maturat pentru 24 de luni in baricuri de stejar francez (1/3 noi si restul la primul si al doilea pasaj)
- Cupajarea finala se realizeaza cu o luna si jumatate inainte de pregatirea pentru imbuteliere.
- PH: 3,45
- Aciditate totala: 5,90
- Continut de zahar rezidual: 0,35 g/l
Note & Critici
- James Suckling - 99
- Robert Parker - 98
- Decanter - 100
- Wine Enthusiast - 99
- Wine Spectator - 98
Potential de invechire: 2050+