Descriere Tequila DON JULIO Anejo in Cutie Cadou
Tequila Anejo Don Julio se mandreste cu 60 de ani de traditie si este inca in mare parte realizata manual / in mod traditional. Productia este supravegheata personal de Mastro Tequilero Don Julio, in varsta de 80 de ani, care alege doar cele mai bune plante de agave albastre, cu un continut de zahar de peste 20%.
- Culoare: chihlimbar deschis.
- Nasul aduce arome ierboase intr-o combinatie de citrice proaspete precum lime, grapefruit si mandarina cu o usoara nota de caramel.
- In gura este inconfundabil, deosebit de fin pentru o tequila, motiv pentru care este un produs iesit din standard si apreciat in intreaga lume.
- Reuseste sa intruchipe o sinteza perfecta de note fructate de mar, para si lamaie.
- Are o aroma intensa si distinctiva in echilibru perfect intre agave, lemn si o nota de vanilie si scortisoara.
- Robusta si complexa, cu expresii de agave gatite si miere, este echilibrata de note afumate abia perceptibile si note de ciocolata neagra care ies la iveala spre final.
Origine
- Regiunea Agave Jalisco (Los Altos), subregiunea Jalisco (Ciénega), Mexic.
- Varietate Agave: Tequilana Weber,
- Extractie traditionala folosind moara cu role de piatra,
- Copt traditional in cuptoare de piatra/caramida,
- Sursa de apa: apa de fantana forata la adancime,
- Fermentare: 100% agave in rezervoare din otel inoxidabil,
- Distilare: dublu distilat in alambicuri din otel inoxidabil cu cu bobina de cupru.
- Maturat 18 luni in butoaie de Bourbon, butoaie uzate si butoaie de stejar alb american.
Acesta Tequila provine dintr-o selectie atenta si meticuloasa de agave albastre, cultivate printre dealurile din Jalisco, unde un microclimat special si un subsol bogat in minerale ii permit sa creasca astfel incat sa atinga maturitatea deplina intr-o perioada de 7 ani.
„Inimile” fiecarei plante sunt transportate in camerele de distilare, unde sunt gatite in cuptoare traditionale timp de 3 zile, la finalul carora se obtine sucul de agave. Sucul este apoi distilat intr-un proces lent, traditional, la finalul caruia Tequila este lasata sa se odihneasca in butoaie de Bourbon, butoaie uzate si butoaie de stejar alb american pentru cel putin un an.