Islay
3 produseDesi este distilat la o distilerie mai cunoscuta pentru scotch (Bruichladdich) dintr-o regiune a lumii mai cunoscuta pentru scotch (partea de sud a insulelor Hebride), The Botanist Gin nu este Islay Scotch, ci mai degraba o explorare a florei Hebridean.
Este placut modul in care o lista aparent nemarginita de ierburi si flori de padure se imbina atat de frumos pentru a crea un acord armonios si bine echilibrat.
The Botanist Gin reuseste sa includa multe fara sa para ca exista multe. Este concentrat si surprinzator pentru palat pentru felul in care un parfum bun pare sa fie compus din mult mai putin.
Am putea spune ca Botanist Gin de pe gust este un gin al parfumeriei.
Ginul Botanist poate fi ginul floral/pe baza de plante cel mai potrivit pentru a atrage pasionatii de gin clasic ca sa treaca putin in afara zonei lor de confort.
Acesta este un gin bine facut, cu atentie fina la detalii. The Botanist Gin este mai mult decat un gin cu o cantitate imensa de substante botanice; este un gin bine lucrat si construit, care arata puterea muncii in echipa.
Recomandat atat fanilor de gin clasic, cat si contemporan, desi poate fi prea clasic pentru contemporanii infocati si prea contemporan pentru cei mai infocati clasicisti.
Botanice cunoscute: angelica, menta de mere, mesteacan, mirt de mlastina, cassia, musetel, scortisoara, trifoi, coriandru, flori de soc, flori de gorge, paducel, flori de ruca, ienupar, lamaie, balsam de lamaie, lemn dulce, dulciuri de lunca, mugwor, portocala, radacina de orris, menta, cicely dulce, tanasy, ciulin, cimbru, menta de apa, salvie de lemn.
Botanicele furajere sunt obisnuite in ginurile care fac o declaratie de loc. Dintre cele 31 de substante botanice din The Botanist, 22 sunt aprovizionate local si variaza de la cele cotidiene (menta) la cele rezistente, buruieni neobisnuite in gin (de exemplu paiul galben).
Paia galbena, sau asa cum o numeste echipa The Botanist Gin, „Lady’s Bedstraw” este o planta galbena care a fost folosita candva ca asternut si are o aroma distincta, asemanatoare cu fasolea Tonka, de fan proaspat si cremos. Neobisnuit in aplicatiile culinare, are utilizari traditionale ca si colorant si in bauturile spirtoase nordice. Majoritatea lumii o cunoaste ca buruiana datorita capacitatii sale rezistente si oportune de a coloniza pajistile intinse.