Thummerer Winery este o intreprindere de familie care a inceput in 1984 cultivarea strugurilor si producerea vinului.
Produc vinuri din podgoria lor de 100 de hectare aflata in faimoasa regiune viticola Eger.
Crama este situata in Noszvaj, un sat minunat la doar 12 km de Eger.
Constructia de baza – pe vremuri un conac de 2000 m2 – a fost sculptata manual in muntele de tuf vulcanic, in urma cu mai bine de un secol. De-a lungul anilor si-au extins pivnita veche cu un alt sistem de pivnita de 2200 m2, sculptata tot in dealul vulcanic de tuf, dar de data aceasta mecanizat.
Podgoriile familiei ofera posibilitatea cultivarii atat a soiurilor de struguri albe cat si rosii.
Majoritatea vinurilor albe sunt realizate cu tehnologie reductiva si fermentatie directionata, dar exista si exceptii, unele vinuri albe fiind fermentate in butoaie barique: Chardonnay Battonage, Egri Csillag Superior.
Majoritatea productiei Cramei Thummerer este reprezentata de vinurile rosii corpolente vinificate in stil sec.
Dupa culesul strugurilor acestia sunt lasati la macerat pe coaja pentru 2-4 saptamani. Acest proces este de obicei urmat de 1,5-2 ani de fermentare in butoaie de stejar (Bikavér Classicus, Bikavér Superior, Bikavér Grand Superior) si inainte de lansare sunt invechite in sticla pentru cel putin o jumatate de an.
Majoritatea vinurilor rosii sunt maturate in butoaie barique (Vili Papa Cuvée, Evoé Cuvée, Tekenőháti Merlot), dar ofera pietei in acelas timp si vinuri mai tinere, fructate, reductive.
De-a lungul timpul crama a strans unele dintre cele mai prestigioase premii din tara si nu numai:
Regiune: Eger, Ungaria
Cumpara bauturi Thummerer, vezi cele mai bune oferte si reduceri cu Thummerer