UNICUM Zwack BARISTA Cafea Arabica - 700 ml - Lichior Digestiv Amarui

UNICUM Zwack BARISTA Cafea Arabica - 700 ml - Lichior Digestiv Amarui
ZWACK UNICUM NYRT. video
UNICUM Zwack BARISTA Cafea Arabica - 700 ml - Lichior Digestiv Amarui video
LIVRARE 24/48 H, Gratuit de la 150 LEI
SPECIFICATII
Tara de origine: Ungaria
Volum: 700 ml
Alcool: 34.5%
DISPONIBILITATE:   In Stoc
Logo ZWACK UNICUM NYRT. ZWACK UNICUM NYRT.

Budapest

9 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere UNICUM Zwack BARISTA Cafea Arabica - 700 ml - Lichior Digestiv Amarui

In 2020, dupa aproape 3 ani de munca pentru dezvoltarea marcii, UNICUM Zwack a prezentat cu mandrie cel mai nou membru al familiei Unicum, Unicum Barista.

Cu Unicum Barista, un amestec de Unicum si cafea 100% Arabica, s-a revenit la o traditie mai veche de a consuma un lichior de plante cu cafea, dar intr-un mod inovator.  Perfect pentru a fi sorbit rece dupa o cina lunga sau ca si aperitiv pentru a trezi pofta de mancare.

Origine

 

Distilat din peste patruzeci de ierburi, Unicum este unul dintre cele mai vechi lichioruri de plante din Europa. Modul de productie si reteta secreta au ramas aceleasi de cand Unicum a fost inventat in 1790, si dupa 6 generatii este inca detinuta de familia Zwack. Cateva dintre secrete:

Compozitia / Plantele

Majoritatea ierburilor si condimentelor folosite in Unicum provin din Bazinul Carpaic, dar ingrediente sunt importate si din Maroc, China, India, Sri Lanka, Indonezia, Nigeria, Americi si Australia. Ierburile sunt masurate manual pana in ziua de azi, in timp ce unele ingrediente speciale, cunoscute sub numele de „inima” Unicum, sunt cantarite personal de un membru al familiei, in prezent de vaduva lui Péter Zwack, Anne Marshall Zwack.

Macerare si distilare

Cele 2 moduri de extragere a aromei/parfumului sunt macerarea si distilarea. In cazul Unicum jumatate din plante se macereaza, celelalte se distila. Uneori, aceeasi planta este folosita in macerare, dar si in distilare. In timpul macerarii, ierburile sunt scufundate in alcool provenit din porumb, proces care confera bauturii un gust intens si bogat.

Formarea amesteculuiu in cuve de lemn

Ierburile macerate si distilate sunt amestecate intr-o cuva traditionala de lemn. Pentru a se asigura consecventa in calitate a Unicum, Maestrul Distiller impreuna cu un comitet de degustare, condus de un membru al familiei, degusta in mod frecvent continutul cuvei.

Maturare in butoaie de stejar

Maturarea in butoaie de stejar confera bauturii complexitatea finala in gust si buchet. Unicum a fost maturat in stejar inca de la infiintare (1790). Unicum este maturat azi in 500 de butoaie de stejar situate intr-un labirint de pivnite aflate sub distileria Soroksári.

 

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile