Descriere Viña Errázuriz Villa Don Maximiano 2019 DO Aconcagua Valley
Al doilea vin Don Maximiano Founder’s Reserve, inspirat de pivnita Villa Errázuriz, construita de fondatorul Cramei Viña Errázuriz in 1870.
- Editia din 2019 al Villa Don Maximiano are o culoare rosu rubiniu intens, cu o nuanta violeta.
- Prima impresie la nas este data de o nota florala care aminteste de violete cu o nota usoara de lavanda, precum si de fructe rosii cum ar fi cirese, rodii si capsuni.
- Aromele percepute la palat sunt in concordanta cu cele din buchet, desi in final apare o nota usoara de condimente dulci, precum cuisoare si nucsoara.
Acesta este un vin proaspat si liniar, cu o tensiune excelenta, precum si o intrare larga si taninuri ferme, dar cu o buna expansiune la palat, care confera senzatia unui vin bine structurat si matasos.
Origine
- D.O. / Denomination of Origin Aconcagua Valley.
- Regiunea viticola Valea Aconcagua, Chile.
Cupaj: 32% Cabernet Sauvignon, 25% Syrah, 18% Malbec, 15% Cabernet Franc, 7% Grenache si 3% Mourvedre.
Vila Don Maximiano provine dintr-o selectie a podgoriilor MAX situate in interiorul Vaii Aconcagua, de la podgoria emblematica MAX I, urmand raul Aconcagua spre vest pana la podgoria MAX III. Aceste podgorii au o diversitate enorma in solurile lor, variaza de la roci magmatice intruzive erodate pana la aluviuni adanci, de granulatie grosiera si cu drenaj excelent.
- Soiurile care compun cupajul cresc acolo in podgorii vechi de 15-30 de ani.
- Vita de vie este plantata pe dealuri de pana la 600 de metri altitudine,
- La 60 de kilometri de Oceanul Pacific, pe malul sudic al raului Aconcagua.
Regiunea are un sezon uscat prelungit, cu zile de vara moderat calde, racite de brize blande care sufla seara dinspre Oceanul Pacific.
Vinificatie
- Strugurii au fost culesi manual, sortati de doua ori, desciorchinati, zdrobiti si asezati in rezervoare de otel inoxidabil pentru fermentare.
- Maturat timp de 22 luni in butoaie de stejar francez, 50% noi si 30% in Stockinger foudres.
- pH: 3,54
- Aciditate: 6,08 g/L (in acid tartric)
- Zahar rezidual: 2,06 g/L