Vin Super Toscan Fin din Cabernet Sauvignon BOLGHERI SASSICAIA

Vin Super Toscan Fin din Cabernet Sauvignon BOLGHERI SASSICAIA
LIVRARE 24/48 H, Gratuit de la 150 LEI
SPECIFICATII
Anul: 2018
Culoare: Rosu
Gust: Sec
Tara de origine: Italia
Volum: 750 ml
Alcool: 14%
DISPONIBILITATE:   Stoc Limitat
Logo Tenuta San Guido Tenuta San Guido

Toscana

2 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Vin Super Toscan Fin din Cabernet Sauvignon BOLGHERI SASSICAIA

Un cupaj toscan interesant in stil Bordeux avand la baza Cabernet Sauvignon maturat in butoaie de de stejar francez.

Editia din 2017 a acestui vin a fost un exemplu de manual despre cum se poate face un vin grozav intr-un vintage dificil. Sassicaia 2018, pe de alta parte, este modul in care poate fi realizata o capodopera.

- Clasificare vin: DOC Bolgheri Sassicaia, primul si pana acum singurul caz in Italia de DOC cuprins intr-o singura mosie
- Soiuri de struguri: 85 % Cabernet Sauvignon, 15 % Cabernet Franc

Terroir:
Podgoriile sunt amplasate in intregime in delimitarea teritoriala a DOC Sassicaia.
Solurile au caracteristici morfologice diferite si compuse, acestea sunt:
- calcaroase bogate in galestro
- pietroase, Sassicaia in dialect local inseamna pamant cu multe pietre
- si, de asemenea, partial argiloase

Plantatiile de vita sunt situate la o altitudine intre 100 si 400 de metri, orientate spre Vest/Sud-Vest.

Vintage 2018
- Un an ploios in general, fresh and cool
- Multe multe zile in decursul lunii august in care temperatura a scazut sub medie
- Strugurii au beneficiat de mai mult timp pentru coacere, recoltarea avand loc cu 7-10 zile mai tarziu decat in mod normal, aceasta maturare lenta a fenolicului a dus la o complexitate mai mare si o aciditate mai stralucitoare decat in anii precedenti contribuind la formarea unor semnale distinctive ale unui vin spectaculos.
2018 a fost un an pe gustul producatorului, acesta a beneficiat de conditii prielnice pentru a-si reprezenta stilul clasic Sassicaia: mai putin despre concentrare, zahar, alcool si mai mult despre finete, eleganta.

Vinificatie:
- recoltare manuala
- fermentatie + conversie malolactica
- maturare timp de 19 luni in butoaie de de stejar francez (o treime noi si restul la primul si al doilea pasaj)
- cupajul realizat cu o luna si jumatate inainte de pregatirea pentru imbuteliere
- productie: 250-270.000 butelii

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile