Devino membru
Valea Maipo
1 produsUn vin, o podgorie in regiunea de prim rang Alto Maipo. Viñedo Chadwick este un Cabernet Sauvignon elegant, facut de unul dintre cei mai mari vinificatori din Chile, Francisco Baettig.
„Fructele pure si taninurile suculente sunt atat de ispititoare si atragatoare. Corp plin si taninuri moi, matasoase. Un vin Complet, totul este unde ar trebui sa fie. Fructele coapte si aciditatea accentuata ofera energie si echilibru. Iubesc finisajul. Textura precisa cu granulatie fina.” James Suckling, 100 puncte.
Umplut cu fructe de padure negre proaspete, o nota de condimente exotice si note florale, acesta este un Cabernet Sauvignon seducator care va imbatrani frumos.
Cupaj 96% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot.
Strugurii au fost culesi manual in primele ore ale diminetii si transportati la crama in cutii mici de 15 kg.
Progresul de coacere s-a urmarit prin poze aeriene, ceea ce a permis identificarea loturilor omogene si determinarea precisa a momentului de recoltare pentru fiecare parcela in parte. La sosirea la crama, strugurii au fost inspectati cu atentie pe o masa dubla de sortare pentru a indeparta resturile vegetale si boabele deteriorate.
Un sezon cald insotit de randamente scazute a oferit struguri de o coacere remarcabila si o concentratie extraordinara. Recolta a produs un vin Viñedo Chadwick 2017 care se remarca prin structura sa, alaturi de intensitatea si profunzimea fructelor sale.
Solurile podgorii au stocat rezerve abundente de apa din cauza ploilor din perioada 16 aprilie - 30 iulie, care au totalizat 260 mm, cu 70% mai mult decat media de 153 mm pentru aceasta perioada. Ulterior, in lunile august si septembrie am asistat la absenta ploilor, in timp ce temperaturile medii pentru aceste luni au fost cu 9% si, respectiv, 15% mai mari decat mediile istorice.
Avand in vedere temperaturile ceva mai calde de la inceputul primaverii, inflorirea a avut loc pe 3 noiembrie, avansand cu 10 zile fata de inregistrarile medii. Restul primaverii a urmat tiparul zilelor calde si insorite, atingand o suma a temperaturilor cu 19% mai mare decat media anilor precedenti.
Verasonul a fost finalizat pe 31 decembrie, pe masura ce sezonul a avansat, am fost surprinsi de ploile din decembrie care au totalizat 28 mm. Aceasta pauza racoritoare pentru vii a fost urmata de un ianuarie cald si uscat, inregistrand o temperatura maxima absoluta de 37°C.
Randamentele medii pentru Cabernet Sauvignon au fost de doar 3 tone la hectar (medie sezoniera fiind de 5 – 6 tone la hectar). Recoltele scazute se explica prin temperaturile scazute si soare insuficient in perioada de inmugurire.
Aceste recolte scazute, combinate cu temperaturile ridicate inregistrate in noiembrie, ianuarie si februarie, au pregatit scena pentru cea mai timpurie recolta care s-a inregistrat vreodata la Viñedo Chadwick; 6 martie, cu mai mult de o luna inainte fata de editia 2016.
Monitorizarea constanta a vitei pentru a decide momentul perfect de recoltare pentru a pastra prospetimea si intensitatea, ne-a permis sa realizam una dintre cele mai complete versiuni de Viñedo Chadwick care echilibreaza perfect concentratia, structura si profunzimea cu tensiunea si eleganta.