Descriere Whisky ABERLOUR Triple CASK
Expresia Triple Cask de la Aberlour, dupa cum sugereaza si numele, este creat din whisky maturat in trei tipuri de butoaie - butoaie de bourbon, bourbon hogshead si butoaie de sherry Oloroso. Ar trebui sa fie un mare digestiv!
- La nas avem biscuiti cu crema, cafea cu lapte si capsuni.
- In gust regasim printre altele o caldura de piper negru subiacent si o atingere de miere.
- Finalul vine cu note de fructe uscate si unt de arahide.
Origine
- Distileria Aberlour, Regiunea Speyside, Scotia.
- Single malt scotch whisky.
- Maturat intr-o combinatie de butoaie de bourbon, bourbon hogshead si butoaie de sherry Oloroso.
Aberlour se afla la baza lantului muntos Ben Rinnes. Amplasata in satul cu acelasi nume, distileria a fost fondata de Peter Weir si James Gordon in 1826. Satul se afla pe raul Lour Burn, la doar 270 de metri de punctul de reversarare al acestuia in raul Spey.
Ca si fapte diverse:
- Sfantul Drostan, celtic din secolul al VI-lea, i-a botezat pe conducatorii triburilor locale in sursa de apa a distileriei Aberlour.
- Detinut de Chivas Brothers, o subsidiara a Pernod Ricard, Aberlour este al 7-lea cel mai bine vandut malt scotian.
Distileria a fost reconstruita de doua ori din cauza pagubelor devastatoare provocate de incendii:
- Prima reconstructie a avut loc in 1879 si a fost finantata de James Fleming, un bancher local care a mutat-o in amonte.
- A fost reconstruita din nou in 1898, fiind reproiectata de arhitectul Charles Doig.