Nord
5 produseInlocuind vechiul single malt NAS Miyagikyo, precum si expresiile ramase cu declaratia de varsta, aceasta lansare unica va reprezenta distileria in viitor.
Se spune ca noul single malt este facut cu whisky-uri de diferite varste (care sugereaza includerea de whisky-uri mai vechi decat lansarea anterioara NAS) cu caracter clasic delicat, floral si in principal butoaie ex-Sherry folosite pentru maturare.
Nas plin de aroma, bogat.
Gust ferm, vioi.
Final lung, moale.
Construit in 1934, Yoichi a fost locul ideal pentru fabricarea whisky-ului lui Masataka Taketsuru.
Masataka Taketsuru, primul japonez care a stapanit productia de whisky din Scotia, a apreciat clima si caracteristicile naturale ale nordului. Yoichi, locul ales de Masataka a fost aproape de mare, inconjurat pe trei laturi de munti, asemanator in multe privinte cu Highlandul din Scotia. O clima rece, cu o umiditate adecvata, aer curat si apa proaspata - ingrediente necesare pentru whisky-ul imaginat de el.
Apropierea de mare este una dintre caracteristicile distinctive ale lui Yoichi.
Briza marii da un indiciu sarat whisky-ului in timpul maturarii.