Nord
1 produsKanekou este un amestec de whisky de malt si grau invechit timp de trei ani sau mai mult si whisky de orez invechit in butoaie de sherry mai mult de 8 ani. Whisky Ryukyu este facut in intregime din orez si invechit in butoaie de stejar in climatul subtropical din Okinawa.
Climatul cald si umed accelereaza procesul de maturare in butoi, in timp ce briza blanda din Oceanul Pacific adauga o nota de aroma subtropicala.
Aceasta distilerie venerabila si-a urmat cu fidelitate motto-ul „Wajo Ryoshu” (tradus prin „vin bun produs in spiritul armoniei”) de sute de ani de la infiintare. Continuand in aceeasi traditie de a crea „armonie”, adica formand un tot placut si coerent.
Actualul proprietar si blender din generatia a 7-a, Naoya Shinzato, a creat whisky-ul Kanekou prin amestecarea a 3 tipuri de whisky: whisky de malt, grau si orez (Whisky Ryukyu).
Acest blend original da nastere unui gust aromat si rotund unic pentru lichiorurile produse pe o insula subtropicala.
Eticheta „Kanekou” denota semnificatia istorica si mostenirea indelungata a Distileriei Shinzato. Infiintata in 1846, Distileria Shinzato este cea mai veche distilerie existenta in Okinawa si detine distinctia de a fi printre primii producatori autorizati de „awamori” in epoca antica a Regatului Ryukyu (1429-1879).
Awamori este un spirit traditional din Okinawa care dateaza de mai bine de 500 de ani; era o bautura prestigioasa apreciata de nobilii Regatului Ryukyu precum si un tribut comun adus dinastiei Qing si shogunatului Tokugawa. Distileria Shinzato functiona la acea vreme sub numele „Kanekou”, de la care provine eticheta de whisky Kanekou.