Descriere Whisky LAGAVULIN 8YO Islay Single Malt Skotch
Lansat pentru a comemora cea de-a 200-a aniversare de la infiintarea distileriei Lagavulin de catre John Johnston in 1816, acest Single Malt Scotch Whisky in varsta de 8 ani este mare si afumat.
Fumul sau parfumat, cu miros de ceai, alaturi de aromele maritime care usuca nasul, se deblocheaza doar cu o picatura de apa. Cu un corp usor care devine placut uleios, palatul Lagavulin 8 se mandreste cu un gust magnific de Lagavulin, care este cumva si mai mare decat va asteptati.
- Aspectul este auriu deschis,
- La nas este destul de moale, cu note curate, proaspete, note slabe de ciocolata cu lapte si lamaie,
- Dezvoltand fum parfumat de ceai, alaturi de arome maritime ce usuca nasul, cu cereale subtile in fundal,
- Nu este extrem de fructat, exista doar o urma de conserva de fructe rosii, poate, sub afumarea care se accentueaza.
- La palat vei resimti o textura usoara si linistitoare, cu un gust magnific de Lagavulin - dulce, afumat si incalzitor, cu o intepatura fumurie in crestere si uscaciunea tipica Lagavulin.
- Carbonizat, cu menta si ciocolata neagra.
- Mijloc frumos echilibrat, apoi coji de cartofi copti, sarati, carbonizati de la cuptor si fum.
- Apa rotunjeste lucrurile, gustul este puternic si totusi mai suculent, mai dulce, mai picant si furnicator spre final cu menta proaspata si incalzitoare.
- Finalul este curat, foarte lung si afumat.
- Fumul fin si subtil inconjoara taninurile de ciocolata, lasand o nota de uscare tarzie sa apara in timp.
- Este cald, moale, lasa palatul uscat, asa cum fumul dulce persista in respiratie.
Cutia de prezentare in editie limitata il face cadoul perfect pentru iubitorii de whisky-uri puternice si turboase.
- Invechit pentru minimum 8 ani in butoaie reconditionate de Bourbon.
Origine
- Single Malt Scotch Whiskey
- Distileria LAGAVULIN, Port Ellen, fondata in 1816, se situeaza pe coasta de sud a insulei Islay intre Ardbeg si Laphroaig.
Vascos si greu, stilul Lagavulin este bogat si carnos, aminteste de slanina afumata. Folosind orz turbat la aproximativ 35 ppm si un timp de fermentatie relativ scurt, adevaratul secret pentru crearea acestui spirt greu este in distilare.
Umplerea alambicurilor la aproximativ 90%, reduce drastic refluxul si contactul cu cupru creand note de carnoase in distilat, care dupa invechire devin aromele grele din miezul whisky-ului.