Whisky NIKKA Taketsuru PURE MALT in Cutie Cadou

Whisky NIKKA Taketsuru PURE MALT in Cutie Cadou
Prezentare Video
LIVRARE 24/48 H, Gratuit de la 150 LEI
SPECIFICATII
Gust: Japonez
Tara de origine: Japonia
Volum: 700 ml
Alcool: 43%
Stil: Blended Malt
DISPONIBILITATE:   Stoc Limitat
Logo Nikka Whiskey Nikka Whiskey

Nord

5 produse
  • Din depozit propriu cu mediu controlat
  • Ambalaj original cu elemente de siguranta

Descriere Whisky NIKKA Taketsuru PURE MALT in Cutie Cadou

NIKKA Taketsuru PURE MALT este o expresie lansata in 2020, cu o formula rafinata si un nou design de eticheta pentru a reprezenta brandul. Desi ramane un amestec de malt neted si bine echilibrat, formula prezinta in continuare un echilibru rafinat intre o moliciune eleganta si complexitate profunda, impreuna cu senzatia de gura bogata si afumatura.

Un „pure malt” este un amestec de whisky-uri de malt de la diferite distilerii, in timp ce un „single malt” este un whisky produs exclusiv dintr-o singura distilerie. Un „malt pur” este cunoscut si ca „blended malt”.

Aromele creeaza o oaza de liniste cu straturi de mirodenii blande de lemn, fum, pastai de vanilie si biscuiti cu lamaie, in timp ce palatul poarta o bucurie de ceara distinctiva care se bucura de arome delicioase de fructe - lamaie, pere asiatice, sirop de piersici si condimente aromate. 

Origine

Construit in 1934, Yoichi a fost locul ideal pentru fabricarea whisky-ului lui Masataka Taketsuru.

Masataka Taketsuru, primul japonez care a stapanit productia de whisky din Scotia, a apreciat clima si caracteristicile naturale ale nordului. Yoichi, locul ales de Masataka a fost aproape de mare, inconjurat pe trei laturi de munti, asemanator in multe privinte cu Highlandul din Scotia. O clima rece, cu o umiditate adecvata, aer curat si apa proaspata - ingrediente necesare pentru whisky-ul imaginat de el.

Apropierea de mare este una dintre caracteristicile distinctive ale lui Yoichi. Briza marii da un indiciu sarat whisky-ului in timpul maturarii.

Construita in 1969 ca a doua distilerie a Nikka Whisky, construita pentru a face whisky diferit de Yoichi.

Masataka si-a propus sa faca amestecul sau mai complex prin largirea varietatii de whisky. In 1967, el explora partea de nord a insulei principale pentru a gasi un alt loc ideal pentru a doua sa distilerie. A dat peste o frumoasa vale cetoasa, inconjurata de munti si la o intersectie a doua rauri curate. Odata ce a incercat apa de la unul dintre rauri, care acum este sursa de apa a distileriei, a fost impresionat si a decis imediat sa construiasca acolo o distilerie. O sipla coicidenta este faptul ca numele raului este Nikkawa.

Whisky-uri de malt care reflecta diferite metode de distilare

Masataka si-a propus sa dezvolte un contrast complet intre Distileria Yoichi si Distileria Miyagikyo. Impreuna cu terroir-ul diferit, metoda diferita de distilare a lui Miyagikyo creeaza whiskyuri de malt distinctive.

 

Aceasta eticheta este o semnatura in onoarea fondatorului Nikka, Masataka Taketsuru, primul japonez care a stapanit fabricarea whisky-ului scotian si a adus aceasta experienta in Japonia. Desi era un mester disciplinat, a fost si o persoana curiozoasa si deschisa la minte. Acesta este un omagiu adus lui Masataka de la urmasii sai, evidentiind un echilibru perfect cu complexitatea atinsa printr-un amestec precis mostenit de la fondator.

 

Produse similare

COSUL MEU
Continua cumparaturile