Bordeaux Mal Stang
6 produseAlter Ego 2019 este un vin perfect fidel identitatii sale.
Cupaj 51% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Petit Verdot.
Pentru a se asigura ca aromele de stejar nu domina, butoaiele sunt usor prajite, permitand taninurilor naturale de stejar sa adauge arome subtile, pastrand in acelasi timp grasimea si permitand aromelor de fructe tinere si proaspete sa treaca.
Merlot da nastere unor vinuri pline de putere, exuberanta si corp. Cabernet a dezvoltat o anumita racoare si rezerva, ducand la vinuri de o distinctie rara. Aceasta asociere neobisnuita a facut ca anul 2019 sa intre in clubul exclusivist al recoltelor cu adevarat exceptionale.
In timp ce luna ianuarie a fost marcata de cateva zile de frig extrem, restul iernii s-a dovedit a fi relativ bland. Pe parcursul sezonului, precipitatiile au fost moderate, dar suficiente pentru a completa partial rezervele esentiale din solurile podgoriei. Inmugurirea a inceput cu aproape o saptamana inainte de termen, dupa care a progresa intr-un mod lin si uniform. Primavara care a urmat a fost racoroasa si ploioasa. La sfarsitul lunii iunie, conditiile meteorologice s-au schimbat radical si a inceput o perioada durabila de vreme calda si uscata.
Vita de vie a indurat doua valuri de caldura in iunie si iulie fara consecinte, precipitatiile limitate din timpul verii au favorizat acumularea de polifenoli in boabe. Strugurii si-au schimbat culoarea in conditii excelente, la mijlocul lunii august aratandu-se deja in vizor o recolta exceptionala.
Recoltarea a inceput cu Merlot pe 19 septembrie, boabele au fost aromate si incarcate cu zahar, apoi a continuat sub ploi fine si constante, care au redus potentialul alcoolic al Cabernet Sauvignon. Pana pe 11 octombrie, recolta era completa.
Merlot a stralucit, Cabernet Sauvignon si Petit Verdot au demonstrat, de asemenea, o finete remarcabila.
Atat Alter Ego, cat si Château Palmer exprima o puritate si o claritate aromatica rar intalnite intr-o recolta atat de abundenta. Aceste vinuri sunt elixire ale adevarului in reflectarea fidela a terroir-ului lor.
Perioada optima de consum: 2025 - 2035.