Descriere San SIMONE Perlae Bianche Millesimato BRUT Prosecco DOC
Millesimato Perlae Bianche s-a nascut din dorinta de a produce un Prosecco DOC utilizand cei mai buni struguri Glera si Chardonnay cultivati in podgoriile San Simone: intr-adevar, doua perle albe, capabile sa creeze un echilibru fin si o armonie placuta.
- Prosecco larg, cu arome fructate persistente de mere aurii, pere si note delicate de citrice.
- Acest millesimato este cremos la gust, sustinut de o aciditate vibranta si zahar rezidual bine echilibrat.
- Persistent, curat, plin si echilibrat.
Origine
- Denominazione di Origine Controllata Prosecco DOC.
- Podgorii situate in partea de vest a regiunii Friuli, in centrul regiunii Prosecco DOC, municipiile Pasiano si Porcia.
- Sol aluvionar, bogat in calcar si argila.
- Densitate de plantare: 3.500 de plante la hectar,
- Randament: 10.000 l/Ha.
Cupaj 90% Glera, 10% Chardonnay.
Vinificare
- Zdrobire, dezbrobonire si presare blanda.
- Fermentat timp de 10 zile in rezervoare de inox, la temperatura controlata ( 16-18 °C),
- Maturat in cuve de inox,
- A doua fermentare conform metodei Martinotti in rezervoare presurizate,
- Circa 30 de zile la temperatura controlata de 16-18°C, pana la atingerea presiunii de 6 bari;
- Vinul se raceste apoi la -4°C pentru a opri fermentatia.
- Si se tine la o temperatura controlata de 8-10 °C 4 luni, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depusa la fundul autoclavului.